Agrifood Innovation Stage 2023

29 noiembrie, ora 13:00 | Hotel Radisson Blu, București

Aflat la a treia ediție, evenimentul dedicat inovării în agricultură a reunit experți din domeniul agroalimentar și a promovat bune practici în industrie, aducând laolaltă atât specialiști din ecosistemul agrifood, cât și din sfera agritech și cercetare.  

După două ediții online în care, alături de specialiști din domeniu, am discutat despre sustenabilitatea în domeniul agriculturii și industriei alimentare și despre efectul gazelor cu efect de seră (GES) asupra ecosistemului agricol din România, anul acesta am adus pe scenă două subiecte actuale: importanța siguranței alimentare și strategii de sprijin colaborativ în promovarea tinerilor în agribusiness. Am discutat și despre cum arată viitorul agriculturii europene, care sunt tendințele și oportunitățile care vor susține inovația în agrifood, cum arată astăzi acest ecosistem și care sunt cele mai bune practici pentru viitor.

Agrifood Innovation Stage 2023 este un eveniment organizat de Impact Hub Bucharest care reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.

Agrifood Innovation Stage 2023 a fost un side-event în cadrul evenimentului Românii sunt antreprenori, eveniment care celebrează spiritul antreprenorial românesc. A avut loc în data de 29 noiembrie, la Hotel Radisson Blu, București. 

Vezi cum a fost la eveniment!

Lansare Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023

De asemenea, în cadrul evenimentului, am lansat Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023, un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft for Startups Founders Hub, care include maparea de startupuri agrifood românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe care conturează viitorul agriculturii moderne. 

Se află la a treia ediție și reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agrifood, menit să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiză din spațiul local.  

Speakeri

Mircea Vădan

Manager Activize

Ioana Pasc

PR & Communication Specialist, Impact Hub Bucharest

Alex Glod

Senior trainer & Președinte AIESEC Alumni România

Thea Gherdan

Chief Revenue Officer The C-fit Group & Sales Coach agritech startups

Dr. Simona Roxana Pătărlăgeanu

Conferențiar Universitar Doctor la Academia de Studii Economice București

Bogdan Chiripuci

Manager Politici și Programe pentru Agricultură, Clubul Fermierilor Români

Corina Oprea

Fondator Crăița Merelor

Georgiana Ilie

Georgiana Ilie

Jurnalistă și Senior Editor European Baker & Biscuit

Tania Bordianu

Tatiana Nicoară

Unison

Cosmina Dinu

Cofondatoare, ROMO & Ferma de păsări pășunate

Marius Tudosiei

Fondator, Băcănia Veche

Drd. Cristina Chiriță

General Manager, Super-Aliment

Agenda evenimentului

13:00 – 14:00 | Înregistrare participanți

14:00 – 14:20 | Deschidere eveniment

Moderator: Alex Glod, Senior trainer & Președinte AIESEC Alumni România

14:20 – 14:30 | Keynote speech – Thea Gherdan, Chief Revenue Officer The C-fit Group & Sales Coach agritech startup

14:30 – 15:45 | Panel: Importanța siguranței alimentare

15:45 – 16:15 | Pauză

16:15 – 17:30 | Panel: Promovarea tinerilor în agribusiness – strategii de sprijin colaborativ

17:30 – 18:15 | Lansarea mapării startupurilor agrifood – Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023

  • Moderator: Alex Glod, Senior trainer & Președinte AIESEC Alumni România
  • Speakers: Mircea VădanManager Activize
  • Ioana Pasc – PR & Communication Specialist, Impact Hub Bucharest

18:15 | Închidere eveniment & Networking

Detalii contact

Adresă de mail: eitfoodhub@impacthub.ro

Adresă de corespondență: Strada Tudor Arghezi, număr 8-10, București

Rămâi conectat!

Vrei să primești vești despre oportunitățile EIT Food? Abonează-te la newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Organizatori

European Institute of Innovation & Technology (EIT)

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare

EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Românii sunt antreprenori

Românii sunt antreprenori este o competiție Startarium, inițiată de Impact Hub Bucharest și ING Bank, susținută de Pluxee.

Competiția Românii sunt antreprenori este construită pentru ecosistemul antreprenorial larg: antreprenori existenți sau în curs de devenire, cu impact local sau cu ambiții internaționale. Încurajăm diversitatea ideilor de business, feedback-ul variat, învățarea și conectarea între participanți și juriu. Competiția oferă instrumente de învățare accelerată, validare și în final de finanțare pentru cele mai bune pitch-uri susținute pe scenă de startup-uri și business-uri cu experiență.

Finala Românii sunt antreprenori, care celebrează spiritul antreprenorial românesc, are loc pe 29 noiembrie 2023, la Radisson Blu Hotel București. 

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.