Annual Food Agenda Campionii sănătății

Ne jucăm și învățăm despre alimentația sănătoasă la AFA – Campionii sănătății: Mănânci sănătos, crești frumos!

 

19 octombrie | 16:00 – 17:30

20 octombrie | 16:00 – 17 :30

Online

Despre #AnnualFoodAgenda

#AnnualFoodAgenda este un proiect de comunicare susținut de EIT Food, o comunitate europeană a cunoașterii și inovării (CCI), care primește finanțare de la organismul Comisiei Europene „EIT” (Institutul European de Inovare și Tehnologie). EIT Food a fost înființat pentru a transforma ecosistemul nostru alimentar și susține inițiative inovatoare și durabile din punct de vedere economic care ne îmbunătățesc sănătatea, accesul la alimente de calitate și mediul înconjurător.

Principalul obiectiv al #AnnualFoodAgenda este de a implica consumatorii, încurajându-i să se gândească la alimentele pe care le consumă și implicând întregul lanț valoric. Proiectul susține un set de evenimente pentru a ajunge direct la oameni și pentru a încuraja dezbaterea publică și interacțiunea dintre diferitele părți interesate ale sistemului alimentar.

Te invităm să participi alături de copilul tău la evenimentele Annual Food Agenda organizate de Impact Hub Bucharest! #AnnualFoodAgenda #FoodUnFolded

Alături de experți în educație și de personaje de poveste, te invităm la 2 evenimente interactive, în care copiii vor învăța prin joacă mai multe despre:

 

 • Cum pot mânca mai sănătos, alegând legume și fructe la mesele zilnice;
 • Ce rol are apa pentru sănătate și ce înseamnă să consumi suficientă apă;
 • Vom descoperi importanța consumului de apa, respectiv a consumului de fructe și legume, aportul nutritiv al acestora și importanța hidratării corecte;
 • În cadrul evenimentului despre fructe și legume, copiii vor descoperi de asemenea o poveste frumoasă, care îi învață să mănânce sănătos, dar și metode distractive prin care pot calibra ei înșiși consumul zilnic de fructe și legume, prin asigurarea unei diversități de culori si vitamine in farfurie.

Despre evenimente

 

AFA - Campionii sănătății - Să fie apă

 Să fie apă!  – 19 oct., 16:00-17:30

Materiale necesare: 2-3 pahare cu apă.

Agenda evenimentului:

 1. Să ne prezentăm.
 2. Provocarea 1: ce știm despre apă?
 3. Hai să învățăm: cu și despre apă.
 4. Provocarea 2: Joc de echipă, online prin Baamboozle.
 5. Campionii Baamboozle se hidratează.
 6. Provocare 3: Experiment cu pahare de apă – pahare cântătoare.
 7. Evaluare: Care sunt SuperPuterile de hidratare ale unui Campion al Sănătății?
 8. Încheiem cu un „norișor” Menti.

Cum pot participa?

Accesul la evenimente este gratuit, dar pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea în formularul de aici.

AFA - Campionii sănătății - Să fie apă

Culori, mâncare, poftă!  – 20 oct., 16:00-17:30

Materiale necesare: un fruct/o legumă, coli A4, instrumente de scris/desenat.

Agenda evenimentului:

 1. Să ne prezentăm.
 2. Să ne mișcăm puțin.
 3. Provocarea 1: Completează cuvintele lipsă.
 4. Ascultăm cu atenție povestea „Doamna Măr”.
 5. Provocarea 2: Joc în echipe, online prin Baamboozle.
 6. Exercițiu de dicție cu fructe și legume, propus de echipa câștigătoare a provocării 2.
 7. Provocarea 3: Desenăm fructe și legume.
 8. Evaluare: Din ce fructe si legume vin SuperPuterile unui Campion al Sănătății?
 9. Încheiem cu un „norișor” Menti.

Cum pot participa?

Accesul la evenimente este gratuit, dar pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea în formularul de aici.

 

Activitățile vor fi coordonate și susținute de profesor pentru învățământul primar Irina Vasile, profesor SuperTeach, Facilitator pentru Mentalitate Deschisă în Educație, și de actrița Violeta Mitescu. Evenimentele vor avea loc pe platforma ZOOM. Înscrie-te aici ca să primești linkul de acces pentru copilul tău sau clasa ta 😊

 

Pentru mai multe detalii:

Lucia Radu, Program Manager, 

Te așteptăm online!

Organizatorii AFA – Campionii Sănătății

EIT Food 

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări. EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Maspex România

Maspex România

Suntem Maspex Romania, parte a grupului polonez Maspex Wadowice, una dintre cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est pe segmentul produselor alimentare. Ne bazăm acțiunile pe filosofia și valorile grupului din care facem parte, valori pe care le traducem în proiecte care vizează dezvoltarea sustenabilă a economiei și coeziunea socială prin îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunităților în care ne dezvoltăm activitatea. Credem în responsabilitatea pe care o avem față de comunitățile în care trăim și dorim să contribuim la stabilitatea lor prin proiectele pe care le susținem. Ne concentrăm îndeosebi pe domeniul educației, pornind de la premisa sustenabilității și contribuind la dezvoltarea unor generații sănătoase din toate punctele de vedere. „Școala siguranței Tedi”, „Cupa Tymbark Junior”, „Start la Mișcare cu Tedi” sunt doar câteva dintre proiectele prin care ne exprimăm astăzi grija față de generațiile de mâine.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.