7 ani de Impact în România.

Povestea spusă de cei 3 cofondatori Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest sărbătorește astăzi, pe 14 iunie, 7 ani. Sunt 7 ani în care am învățat, am crescut, am greșit, am schimbat și care ne-au arătat, mai presus de toate, cât de mult potențial este în România.

Am început în 2012, cu un spațiu mic, de 300 mp și am ajuns la unul de 1600 mp astăzi și în fiecare zi a acestei călătorii am știut că doar prin comunitatea pe care o construim putem să mergem înainte. Am cunoscut atât de mulți oameni minunați, pentru care pare că nu există ”nu pot”, care se încăpățânează să arate că putem construi un viitor mai bun pentru noi toți. Pe unii i-am susținut noi, alții ni s-au alăturat ca parteneri, mentori sau ne-au fost clienți și fiecare ne-a inspirat și ne motivează să ne deschidem ușile zi de zi.

La mulți ani vouă, aliaților noștri mai mult sau mai puțin obișnuiți, căci dacă Impact Hub este despre comunitate, atunci este despre voi!

Povestea noastră

Impact Hub Bucharest, parte din rețeaua globală cu peste 100 de spații și 16.000 de membri, a început la inițiativa unor prieteni cu background diferit, care își doreau altceva: Oana și Vlad Craioveanu și Alexandra Pode.

Oana Craioveanu – CEO și Co-Founder

Când am început acest proiect, eram o persoană cu multă dorință de schimbare și contribuție:), cu mult mai multe păreri și convingeri (personale, dar și despre lume), cu multă ambiție și cu dorința de a-mi croi drumul și viața altfel decât vedeam în jurul meu, fie că în România sau în alte țări.

Am crezut în noi 3, în complementaritatea dintre noi, dar și în puterea unificatoare a unor valori și intenții comune. Am crezut că și la noi se poate, că și în România merită să pornești un model de business nou, care are și o misiune puternică, dar și funcționează financiar.

Alexandra Pode – Co-Founder

Am crezut întotdeauna că atunci când ceva nu merge, e oportunitatea perfectă de a veni cu noi idei despre cum să facem lucrurile. De asemenea, am crezut mereu în puterea colectivului de a găsi soluții mai bune decât indivizii.
Deja din 2009, în grupul nostru am văzut o nevoie a mai multor oameni ca, față în față cu realizarea că viitorul nu e atât de predictibil pe cât ar fi crezut, să aibă atât semnificație în munca pe care o fac, cât și comunități în care să simtă că aparțin.

Vlad Craioveanu – Co-Founder

Impact Hub a fost o întâmplare. Noi, mica noastră echipă care a început acest drum, ne-am propus să construim un spațiu în care oameni ca noi să se poată întâlni, să poată lucra și construi noi proiecte. Eram într-un moment în care pentru mulți din prietenii noștri, eram un fel de “hipsteri” nebuni care am renunțat la slujbe bine plătite pentru a apuca pe un drum antreprenorial plin de neprevăzut.

În 2012, Impact Hub Bucharest a fost primul spațiu de co-working apărut în România. De atunci, piața a tot crescut, iar competiția este foarte bine venită. Oana, Vlad și Alexandra au plecat la drum cu visuri despre care putem spune astăzi, 7 ani mai târziu că depășesc chiar și așteptările lor de la începuturi.

Oana Craioveanu – CEO și Co-Founder

Sincer, cred că am crescut mai mult decât cuprindeam cu mintea acum 7 ani. Când aveam petrecerea de lansare în iunie 2012, lansam practic un spațiu de co-working de 300 mp, care pornea la drum cu o comunitate de 50 de membri. Acum suntem într-un spatiu de 5,5 ori mai mare, lucrăm cu +150 de startup-uri pe an, avem + 200 de membri ai spațiului de co-working lunar, derulăm 10 programe de accelerare, inovare socială și educație antreprenorială – cu o acoperire națională unele dintre ele. Creăm, cred eu, mult mai multe oportunități reale de învățare, dezvoltare și colaborare decât am cuprins cu mintea și sufletul la început.

Alexandra Pode – Co-Founder

Mi-am imaginat atunci că hub-ul va ajunge un nucleu în care se vor coace multe inițiative faine și care va avea puterea să creeze un cadru de încredere pentru toți actorii din piață care vor să incubeze, testeze și scaleze alternative pentru un viitor mai sustenabil prin redefinirea idei de antreprenoriat.

Vlad Craioveanu – Co-Founder

Eu cred puternic în ideea că pentru a putea evolua, noi oamenii, avem nevoie de multe oportunități în care să ne exprimăm liber, să învățăm, să fim inspirați și susținuți. Mi-am dorit ca ceea ce facem noi să fie în acest sens, să fie un loc în care oamenii să poată inova. Mai este mult de construit pentru a ajunge acolo unde îmi imaginez că putem ajunge, însă din fericire, am găsit oameni care să se alăture inițiativelor noastre permanent, astfel încât acum nu mai suntem doar o echipă de 3 oameni ca la început.

De-a lungul acestor ani, fiecare a experimentat diferite roluri. Oana, care este CEO-ul Impact Hub acum, a avut rolul de Managing Director în primii 4 ani, după care timp de 10 luni a intrat în pauză de maternitate. A revenit la hub și a preluat rolul de Program Manager pentru Startarium, iar din octombrie 2017 a devenit CEO, preluând rolul de la Vlad.

Vlad, dincolo de poziția sa oficială în hub ca CEO și co-fondator, a considerat mereu că trebuie să fie pregătit să facă orice, așa că spune că au fost zile în care trecea de la a fi recepționer la office manager la om de vânzări sau de marketing. Astăzi, Vlad gestionează un nou spațiu de birouri, 3house.

Alexandra locuiește astăzi în Suedia, unde lucrează pentru IKEA și ne vizitează din când în când. La hub, s-a implicat de la început în creșterea comunității, a creat evenimente și a facilitat relațiile cu parteneri ai hub-ului. Ca Oana și Vlad, simte că rolul ei aici a inclus puțin din toate, inclusiv a da o mână de var când era nevoie.

Toți 3 cofondatorii sunt mândri de ce a ajuns hub-ul astăzi: o organizație care face ceea ce promite și susține antreprenorii, care inovează, care acționează local cu un ochi mereu la oportunitățile internaționale.

Oana Craioveanu – CEO și Co-Founder

Sunt foarte mândră de oamenii care au crescut alături de noi – colegii de echipă, antreprenorii cu care am lucrat, partenerii alături de care am lansat proiecte ambițioase, toți mentorii și contributorii; de deciziile grele, cele mai grele pe care l-am avut de luat în situații limită și care ne-au pus în postura de a ne uita bine în oglinda și alege bazat pe valori și cine vrem să fim; nu în ultimul rând, de pionieratul în atât de multe (primul model de business de co-working, prima platformă de educație antreprenorială, un portofoliu de programe și intervenții pentru sprijinirea antreprenorilor la început de drum, dezvoltarea ecosistemului, dovada că se poate face business și în cuplu)

Alexandra Pode – Co-Founder

Sunt mândră că am crescut cu totii, și eu și toți ceilalți cu care am fost pe drumul acesta și că fiecare dintre noi, separat și colectiv, generăm din ce în ce mai multă valoare și devenim mai maturi și consistenți în a co-crea un viitor în care să vrem ca noi si copiii noștri să trăim.

Vlad Craioveanu – Co-Founder

Cel mai mândru, din tot ce am făcut, sunt de oamenii care lucrează în echipa Impact Hub. Fie ei parte din echipa curentă, din trecut sau viitor, ei sunt cei care construiesc în fiecare zi tot ce se întâmplă aici. Sunt mândru că am reușit să creăm un mediu de lucru în care oamenii își pot implementa propriile idei și pot să învețe din greșeli. Sunt foarte fericit de faptul că mulți dintre foștii noștri colegi au devenit astăzi antreprenori!

Un al doilea lucru de care sunt mândru este legat de faptul că reușim, învățând din propriile experiente și din ale altora să ne îmbunătățim constant modul de lucru și paleta de servicii.

Despre lucrurile cu care se mândresc și membrii echipei, poți citi în raportul nostru de activitate.

Azi, în 2019, echipa Impact Hub are aproape 20 de oameni, fiecare motivat de același obiectiv de a contribui la ecosistemul antreprenorial din România. Oana, Vlad și Alexandra au păstrat din ambiția de acum 7 ani, la care au adăugat lecții și experiențe care îi pregătesc pentru etape noi, atât profesional, cât și personal.

Oana Craioveanu – CEO și Co-Founder

În continuare, sunt o persoană cu multă dorință de schimbare și contribuție:), cu mai puține păreri și convingeri (personale, dar și despre lume), cu un pic mai multă experiență în antreprenoriat, cu mai multe greșeli trăite asumate și de aici poate un dram de chibzuință. Mă pregătesc să împlinesc 40 de ani anul acesta, și-s tare mândră de tot ce am realizat, de oamenii alături de care am construit, de Vlad și fetița noastră Mia, de familia noastră extinsă, echipa Impact Hub, care atrage în fiecare an oameni extraordinari.

Alexandra Pode – Co-Founder

Acum sunt tot un om plin de entuziasm. Lucrez în continuare la a crea spații și modalități prin care oamenii să co-creeze alternative mai sustenabile pentru viitor în același context de schimbare și viitor imprevizibil care deja e norma și nu excepția lumii în care trăim.

Hub-ul a crescut mare, așa că îmi amintește de acel citat din Spiderman: ‘Cu puteri mari, vin și responsabilități mai mari.’ Îi doresc Hub-ului să își folosească mereu puterea în a fi o forță a binelui!

Vlad Craioveanu – Co-Founder

Astăzi, sunt tot același Vlad Craioveanu, puțin mai obosit, puțin mai agitat, cu tensiune arterială mai mare, dar la fel de optimist în ceea ce privește viitorul. 3house este un nou proiect la care lucrăm și care preia ingrediente din ceea ce am dezvoltat în ultimii ani la Impact Hub, preia și noi ingrediente, pentru a putea crea la final un nou produs de co-working. Unul adaptat mai mult celor care lucrează din astfel de spații, cu un focus special pentru echipe din companii mici, medii sau mari.

Dragii noștri aliați, povestea Impact Hub este co-creată prin contribuția voastră. Pentru viitor, iată promisiunea noastră, prin vocea Oanei:

Impact Hub Bucharest este și continuă să fie un laborator în care testăm, prototipăm, este o organizație care conectează idei și oameni în fiecare zi, astfel încât să contribuim la un viitor mai bun, un viitor potrivit pentru noi toți. Prin comunitățile pe care le încurajăm și susținem, ne dorim să oferim oportunități unei întregi generații de antreprenori și inovatori preocupați de construirea unor soluții cu impact pozitiv. Credem că nu ne permitem să mai ignorăm parteneriatele mari, la scală, inter-sectoriale, care să facă posibil impactul asupra zeci de mii de oameni, într-o țară cu o mare nevoie de reformare și dezvoltare.

La mulți ani în care să creăm impact!

Oana, Alexandra și Vlad și întreaga echipa Impact Hub Bucharest:

Adina, Monica, Andreea și Andreea (Startarium)
Victoria și Cristina (Community)
Lucia, Mihaela și Irina (Programe)
Andreea și Mircea (Evenimente)
Oana și Andra (Comunicare)
Dani (Business Development Manager)
Iulia (Office Assistant)
Costel și Oana (Finance)
Alina și Doamna Cichi, care au grija ca spațiul nostru să arate mereu bine

Descoperă noutățile Impact Hub Bucharest

Rămâi conectat/ă și află care sunt evenimentele, programele și oportunitățile pe care le găsești la Impact Hub Bucharest!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.